Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/b/8/skattejuristen.se/httpd.www/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Sveriges Radio: Intervju om rätten till opartisk åklagare | Skattejuristen Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/b/8/skattejuristen.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Byråns klient har väckt enskilt åtal mot tre åklagare som i ett mål om penningtvätt uttalat att klienten är skyldig till förbrottet grovt bedrägeri och dessutom fört omfattande bevisning om skulden, trots att klienten inte dömts för brottsligheten. Samma åklagare som i penningtvättsmålet uttalat att hän är skyldig till grovt bedrägeri är förundersökningsledare i utredningen om hans skuld och i den delen av utredningen i målet uttalat att förundersökningen är i ett tidigt skede.

Klientens stämningsansökan har nu granskats av tingsrätten som alltså valt att gå vidare med stämningen.

Advokat Filip Savic har i egenskap av klientens försvarare givits en möjlighet av Sveriges Radio att kommentera stämningen och där framfört att  det är upprörande att samma åklagare som redan uttalat sig om 54-åringens skuld nu ska utreda ifall han är skyldig eller ej.

– Min klient ska ju precis som alla andra anses oskyldig tills en domstol har fastställt motsatsen, och han har också rätt till en opartisk och objektiv åklagare. I det här fallet har åklagarna en klart förutfattad mening om hans skuld, säger han.

Länk till radio intervjun på P4 Göteborg.

2017-08-01