Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/b/8/skattejuristen.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Klienten omtalas som skyldig till bedrägeri i ett mål gällande penningtvätt som slutfördes i förra veckan av samma åklagartrio som nu ska utreda klientens skuld i bedrägerifrågan. Enligt vår mening kan inte utredningen av vår klient bedrivas objektivt när tillförordnad åklagare i förundersökningen om bedrägeri pläderat i penningtvättsmålet och där uttryckt att det är styrkt att fråga är om bedrägerier. På det sätt som åklagaren i penningtvättsmålet anfört sin ansvarstalan måste dessutom Göteborgs tingsrätt prejudiciellt bedöma åklagarens bedrägeripåståenden mot min klient vilket får oss att ifrågasätta om det därefter få en rättvis rättegång. Mot denna bakgrund har vi stämt Göteborgs åklagarkammare för allvarliga kränkningar av Europakonventionens artikel 6 och rätten till en rättvis prövning.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/8y7vE/maffians-bankir-stammer-goteborgs-aklagarkammare

2017-07-11